TYRKISKE HUNDE

second home dogs

Hunde til adoption


Disse hunde er adoptionsklare

Læs mere om adoption her.

Er man blevet interesseret i en eller flere af hundene, kan man få flere oplysninger hos vores kontaktpersoner. Se dem her.

Vi har travlt, og når ikke altid at sætte alle de hunde op til adoption, som vi har gjort klar til at komme til Danmark - Finder du ikke lige din øjesten her blandt nedenstående hunde. Så kontakt os gerne for at høre, om vi har en skøn hund, der lige passer til dig.

OBS:
Alle hunde er neutraliseret,( dog ikke dem, der er under 12 mrd. ved hjemrejse) vaccineret mod bl.a rabies, og har fået taget en blodprøve for at tjekke for evt. sygdomme og chippet. De er loppe- og ormebehandlet inden adoptionen.

Alle hunde er socialiseret, efter de er fundet, så de er klar til en ny familie.


HUNDE TIL ADOPTION


Jessie

Jessie (er i DK)

Fødselsdag: 01.08.2022

Størrelse: Lille labrador størrelse

Beskrivelse: Sødeste Jessie, en fantastisk dejlig, rolig og nem hund. Hun er venner med alle de andre hunde hos plejemor og hun tog også en hvalp til sig, hun er en meget kærlig og trofast hund.
Hun vil være den perfekte familie hund og hun er også glad for børn og alle mennesker. Hun er god til at gå i snor og elsker at komme ud og udforske. 
Hun er et labrador mix og er god som dagen er lang. Jessie ville elske en have at løbe rundt i og hun nyder også solen, når hun kan finde et godt sol spot at sidde i.

Jessie er allerede i Danmark og er i pleje i Jylland.


Erling

Erling (er i DK)

Fødselsdag: 7. maj 2022

Størrelse: cirka 68 cm 

Beskrivelse:  Erling er en imponerende og flot hund med en forsigtig og god natur. Han er sød og rolig, men samtidig elsker han at lege og udforske verden omkring sig. Erling er utroligt imødekommende og social, og han knytter sig hurtigt til mennesker. Han elsker at blive nusset og kløet, og han trives med leg i haven.

En af Erlings favoritaktiviteter er at bruge sin næse under dejlige gåture, hvor han kan udforske og opdage nye dufte. Han er en dejlig ledsager til dem, der søger en venlig og aktiv hund. Erling vil bringe glæde ind i ethvert hjem.

Erling er i pleje på Midtsjælland


Jessica

Jessica (er i DK)

Fødselsdag: 10. oktober 2021

Størrelse: cirka 50 cm

Beskrivelse: Jessica er en super sød, glad, kærlig og tillidsfuld hund. Hun elsker sine mennesker og at være så tæt på dem som muligt. Der er intet bedre end at putte tæt i sofaen og få masser af nus og kys. 
Hun er aktiv, opmærksom, nysgerrig og meget lærenem. 
Jessica tilpasser sig lynhurtigt og er allerede tryg ved dagligdagens lyde, dufte og indtryk. Hun er renlig og hun går pænt i snor, med en lille tendens til at trække, hvis der er noget meget spændende, som skal undersøges. 
Hun elsker at lege med bolde og bamser og at løbe glad og fjollet rundt i haven, samt at rulle sig i det lækre græs. 
Ligeså vel som hun elsker at ligge og slappe af i solen på terrassen. 
Jessica er glad for rolige/større børn, som hun hurtigt tøer op overfor og er rolig omkring. 
Det samme gælder nye mennesker, som hun lige skal se an og snuse til, hvorefter hun hurtigt viser sin kærlighed til dem, og gladligt giver masser af kys. 

Jessica er allerede i Danmark, hvor hun er i pleje i Odense.


Linda

Linda (er i DK)

Fødselsdag: 8. december 2020

Størrelse: cirka 62 cm

Beskrivelse: Linda en utrolig kær og mild pige med et roligt og glad sind. Bortset fra farven så minder hun meget om en labrador, både i størrelse, form og sind. En virkelig god og sød pige, som altid er glad.

Linda er en imødekommende hund, som elsker at blive snakket med. Hun er social og trives med alle mennesker og alle andre hunde. Hun har gået i snor mange gange, og gør det så fint. Linda drømmer om at finde et kærligt hjem, hvor hun kan dele sin glæde og kærlighed med en god og sød familie, der vil elske hende og give hende masser af omsorg. 

Linda er  i pleje på Falster, hvor hun venter på sin forever familie.


Sally

Sally (er i DK)

Fødselsdag: den 8.juli 2022 

Størrelse: cirka 59 cm

Beskrivelse: Sally, den blide og søde pige. Allerede som lille bitte hvalp blev Sally bragt i sikkerhed sammen med sin mor og søskende, så Sally har ikke oplevet verden udenfor før hun rejste til Danmark. Selvom rejsen til Danmark har været en stor omvæltning, har Sally med tid, tålmodighed og uendelig kærlighed begyndt at afsløre sin sande karakter.

Sally elsker sit menneske og nyder masser af klap, nus og kys. Hendes yndlingssted er i sofaen. Her elsker hun at hygge med et tyggeben, mens hun bliver kløet og nusset. Når hun føler sig tryg vid sit mennesker, er nærhed hendes kærlighedssprog, og hun er en ægte puttetrold, der ikke kan komme tæt nok. 

Hun er forsigtig, men samtidig nysgerrig og vil gerne udforske verden med lidt ekstra tid og tålmodighed. Sally har lært at gå i sele og når det er tid til at gå tur, så kommer hun selv hen til døren for st få selen på.

Sally er intelligent og lærer hurtigt rutiner; det kræver bare respekt for hendes behov for omsorg, forståelse og tid. Med ro og tålmodighed får du den mest fantastiske ven i Sally – et væsen af sødme, mildhed og kærlighed. Adopterer du Sally, får du ikke blot en hund, men en hjertevarm følgesvend for livet.

Sally er allerede i Danmark, hvor hun er i pleje i Sønder Jylland


Mavis

Mavis (er i DK)

Alder: 24. april 2019

Størrelse: cirka 59 cm 

Karaktertræk: Sød og kælen

Beskrivelse: Smukke Mavis med de fine blå øjne. Mavis er allerede i Danmark, hvor han er i pleje på Sjælland, her har han ventet meget meget længe på at få sin egen familie. Mavis er en sød og virkelig smuk dreng. Han elsker at blive kløet og kælet med. Faktisk smider han sig gerne ned på ryggen med benene i vejret, enten oven på dig eller så tæt som han kan komme for at blive kløet og nusset med. Han er rigtig vild med komme ud, så det vil være super godt, hvis Mavis får en familie, der har en have, som han kan boltre sig i. Mavis er en vagtsom hund, og har brug for en del aktivering samt en en familie uden små børn, der har erfaring med Schæfer hunde eller lignende racer. Mavis har været i pleje i Danmark i et års tid, så han er vant til at bo i et almindeligt hjem med sin plejefamilie, og han har derfor lært rigtig meget om at bo og begå sig i et almindelig hjem.

Navnet Mavis kommer af ordet mavi, som betyder blå på tyrkisk. Når man tilføjer s i Tyrkiet, bliver det blå sagt på en sød måde. Navnet fik han selvfølgelig grundet hans utrolig smukke øjne.

Rejseklar: Han er i pleje på Sjælland


Akira

Akira

Fødselsdag: 10.12.2023

Størrelse: ca 50 cm (lille labrador størrelse)

Beskrivelse: Akira er en virkelig sød, kærlig og dejlig hund. Hun er en rolig pige, som lige skal se det hele an, men hun vil meget gerne snakke og nusse, bare i et mere roligt tempo. En sød og mild hund, med meget smukke brune aftegninger i pelsen, hun er smuk både uden på og inden i. 
Akira ville bestemt egne sig godt til en familie, der kan give hende en masse kærlighed og omsorg, men også ro og stabilitet. 

Rejseklar: 19.07.2024


Mario

Mario

Fødselsdag: 29.08.2023

Størrelse: ca 55 cm (lille Golden Retriever størrelse)

Beskrivelse: Mario er en super kærlig og god tillidsfuld hund. Han er meget social og vil gerne være helt tæt og sammen med sine mennesker. Han elsker at snakke og er venner med alle de andre hunde hos plejemor.
Mario blev fundet på gaden helt alene, han var sikkert blevet forladt af sin familie, som der desværre er så mange hunde der bliver. Men heldigvis fandt plejemor ham og vi fik ham i sikkerhed.
Mario ville elske en kærlig familie, med masser af nus og kram. Han vil være en skøn familiehund, med masser af kærlighed at give, og han kommer gerne og vil snakke og dele ud af sit positive sind.

Hvis du åbner dit hjem for Mario, får du helt sikkert en skøn og kærlig ven for livet.

Rejseklar: Afventer


Bobby

Bobby

Fødselsdag: 01.01.2021

Størrelse: ca 40 cm

Beskrivelse: Bobby er en rigtig sød og kærlig hund. Han elsker nærhed og vil meget gerne kramme og putte. Han er et lille dansk-svensk gårdhund mix, med et meget mildt sind.
Bobby blev fundet såret på begge bagben, og han blev heldigvis straks kørt til dyrlægen, som fik ham opereret med det samme. Heldigvis fungerer hans bagben igen, han er glad og løber rundt sammen med alle de andre hunde hos plejemor. Bobby skal dog helst finde et hjem uden trapper.

Bobby har haft en hård start på livet, ikke nok med at være født på gaden, så har han også en sygdom som han aldrig slipper af med. Denne sygdom hedder leishmania, men han kan sagtes have et godt og langt liv på trods af sygdommen. 

Bobby ville elske at få sig en dejlig familie, som han kan være tæt med. Han er trofast og vil gerne følge med sin familie, han kan med alle og så sød og god.
Bobby er en nem og tillidsfuld hund, med ham som følgesvend, får du en ven for livet.

Rejseklar: Nu


Felix

Felix

Fødselsdag: 5 oktober 2023

Størrelse: ca 50 cm

Beskrivelse: Felix er en fantastisk sød og skøn dreng, med masser af energi. Han er meget social og vil rigtig gerne snakke og nusse. Han elsker at lege med de andre hunde hos plejemor og kan med de fleste. Felix vil gerne være der, hvor det sker, og han ville elske at være en del af en aktiv børnefamilie, som gerne vil lege med ham.

Felix kom i sikkerhed sammen med sine to søskende, da de var helt små hvalpe. Både Felix og hans søster Latte, er nogle heldige hunde. De har overlevet en masse modgang i deres korte liv, og deres bror Choco mistede de desværre til parvo virus.

Felix er en kvik dreng, som søger et kærligt hjem med plads til leg og aktivitet.

Rejseklar: Nu


Latte

Latte

Fødselsdag: 5 oktober 2023

Størrelse: ca 45 cm

Beskrivelse: Latte er en vidunderlig, kærlig pige med de flotteste øjne. Hun er en skøn hund som elsker alt og alle, meget imødekommende og social, og vil gerne være helt tæt på sine mennesker, men hun er også klar på at lege. Hun ville elske et hjem med børn og en have at løbe frit i.
Latte kan med alle de andre hunde hos plejemor, og hun kommer gerne og vil nusses og krammes. Hun er overordnet et meget kærligt og positivt væsen.

Latte kom i sikkerhed sammen med sine to søskende, da de var helt små hvalpe. Både Latte og hendes bror Felix, er nogle heldige hunde. De har overlevet en masse modgang i deres korte liv, og deres bror Choco mistede de desværre til parvo virus.

Latte vil 100% bringe masser af glæde og kærlighed til det hjem, der åbner deres hjerter for hende.

Rejseklar: Nu


Queeni

Queeni

Fødselsdag: D. 28. oktober 2022 

Størrelse: Ca 62 cm, Golden Retriever størrelse 

Queeni er en sød og glad hund. Smuk både udenpå og indeni. Social og imødekommende og hun elsker at blive snakket og nusset med. En kær og glad pige, med et roligt og godt sind. Hun er en virkelig nem, god hund. Queeni har det godt med alle andre hunde, og hun går rigtig fint i snor. Hun blev fundet i et skovområde udenfor Alanya, da hun var helt lille hvalp. Der var hun sammen med sine søskende og sin mor. Mor og hvalpe blev alle bragt i sikkerhed. Queeni bor pt hos en plejemor i Tyrkiet sammen med sin søster Willow. 

Rejseklar: Nu


Willow

Willow

Fødselsdag: D. 28 oktober 2022

Størrelse: Ca 62 cm, Golden Retriever størrelse

Willow er altid glad og hun elsker opmærksomhed og at blive snakket og nusset med. Willow er en kær og glad pige, med et roligt og godt sind. Hun er en nem og god hund, der ville elske at have en have hun skal gå på opdagelse i. Hun er social og imødekommende. Willow har det godt med alle andre hunde og hun går rigtig fint i snor. Hun blev fundet i et skovområde udenfor Alanya, da hun var helt lille hvalp. Der var hun sammen med sine søskende og sin mor. Mor og hvalpe blev alle bragt i sikkerhed. Willow bor pt hos en plejemor i Tyrkiet sammen med sin søster Queeni. 

Rejseklar: Nu


Romeo

Romeo

Fødselsdag: den 25. august 2023 

Størrelse: cirka 44 cm

Beskrivelse: Lille kære Romeo, er en glad Jack Russel blanding. Romeo er en dreng med et virkelig venligt og glad sind. Han er en social og imødekommende hund, der elsker at lege og udforske verden. Romeo er social, og han kommer godt ud af det med alle, både store og små. Han er også en god kammerat for over for andre hunde.

Romeo elsker opmærksomhed, og han er glad for alle mennesker, især hvis de gerne vil snakke med ham. Han går så fint i snor, hvilket er heldigt, da han nyder at gå tur og elsker at udforske verden sammen med sine mennesker. 

Romeo drømmer om at finde et hjem, hvor han kan fortsætte med at sprede sin glæde og kærlighed. Til gengæld vil han berige jeres liv med sin kærlige og glade karakter. Han vil være en perfekt familiehund.

Rejseklar: Romeo er rejseklar efter den 21. juni 2024


Rex

Rex

Fødselsdag: 5. november 2023

Størrelse: stadig hvalp.

Beskrivelse: Rex er en exceptionel smuk hund med et nysgerrigt og godt sind. Han har et utroligt sødt og imødekommende væsen, og han elsker mennesker af alle slags, selv dem han ikke kender. Rex er en glad dreng, og han er en rigtig kælepot, som elsker at blive nusset og kløet. Han værdsætter nærhed og nyder at ligge tæt ved sine mennesker på sofaen og hygge foran tv'et.

Rex trives også med at lege i haven og spille bold. Han synes, det er fedt at lege og bade i vand. Derfor har han en fest, når han er med på tur til stranden. Han er dygtig til at gå i snor, lystrer sit navn og kommer tilbage på kald. Rex er den perfekte familiehund og en fantastisk ledsager til dem, der søger en venlig, aktiv og kærlig hund.

Rejseklar: slut juni 2024


Victoria

Victoria

Fødselsdag: 19. juni 2021

Størrelse:

Beskrivelse: Victoria er en smuk og forsigtig hund, med en rørende livshistorie. Denne smukke pige har desværre oplevet en hård tilværelse på gaden, hvor hun blev mødt med svigt og endda stenkast. Som følge heraf har Victoria udviklet en vis frygt for mennesker, men hendes nysgerrige og kærlige natur skinner igennem.

Vi leder nu efter det helt rigtige hjem til Victoria, et hjem, der kan give hende den tid og omsorg, hun har brug for. En ejer som vil give sig ro og tid til at opbygge tillid og forbindelse til kære Victoria. Hendes søde natur og ønske om at knytte bånd er der, og med den rette støtte kan hun blomstre til en loyal og kærlig ledsager.

Victoria søger en kærlig person, der kan give hende et trygt og kærligt hjem. En det vil give hende den kærlighed og omsorg, hun så inderligt fortjener.

Rejseklar: Hun er rejseklar og venter på den enestående person, der vil hjælpe hende med at overvinde hendes fortid og bygge en lykkelig fremtid sammen.


Polat

Polat

Alder: Født i februar 2019.

Størrelse: 70 cm

Beskrivelse: Mød Polat, en sød og yderst loyal hund, der er nem at gå tur med. 
Polat er meget trofast og en skøn følgesvend på gåture, som han elsker. 
Han elsker opmærksomhed fra mennesker og længes efter sin allerbedste ven. 

Polat er opmærksom og en meget intelligent dreng, og han lystre sit navn med glæde. Han elsker godbidder og nus, og hans store ønske er at være den eneste hund i dit hjem. Polat trives bedst uden andre hunde eller katte i hjemmet. Hans store ønske er, at komme til et hjem uden små børn, hvor Polat kan være den "eneste en".

Det er hjerteskærende at tænke på, at Polat har ventet hele 4 år i et shelter i Tyrkiet, for at finde et kærligt hjem. Han drømmer om en god ven og den bedste makker, han kan komme hjem til. Polat vil give dig et fantastisk venskab, kærlighed og nærvær, og han vil uden tvivl berige dit liv med loyalitet og trofasthed. Overvej at give Polat den chance han fortjener for at opleve kærlighed og en tryg fremtid i dit hjem. 

Polat er helt klar til at rejse


Mousie

Mousie

Fødselsdag: 30. december 2021

Størrelse: ca 51 cm

Beskrivelse: Mød Mousie, en smuk og virkelig kær pige. Mousie er sød, venlig, og hendes milde natur gør hende til en hjertevarm følgesvend. Hun elsker at blive snakket med og er opsøgende efter opmærksomhed, og hun vil hjertens gerne krammes og nusses.

Mousie er imødekommende og rolig, og hun nyder gåture i naturen. Hendes blide natur gør hende til den perfekte ledsager for dem, der søger en rolig og kærlig ven.

Mousie vil være evigt taknemmelig for et kærligt hjem, hvor hun kan finde den tryghed og omsorg, hun så godt kan lide. Overvej at åbne dit hjerte for Mousie og give hende den kærlighed, hun fortjener.

Rejseklar: efter den 9. januar 2024


Melek

Melek

Fødselsdag: 

Størrelse: cirka 48 cm 

Beskrivelse: Mød Melek, en vidunderlig Pointer-pige, hvis navn betyder "engel" på tyrkisk, og hun er en ægte engel med sin skønne natur. Melek er utrolig sød, venlig og altid glad. Hun elsker opmærksomhed og er helt vild med nærhed og kram. Hun vil endda gerne sidde på skødet, hvis hun får lov. Hun er imødekommende overfor alle.

Melek er en social pige, der elsker alle mennesker. Hun kan ligd at lege og er klar på hyggelige gåture. Hendes tillidsfulde og blide natur gør hende til den ideelle ledsager for dem, der søger en kærlig følgesvend.

Det er hjerteskærende at tænke på, at Melek og hendes 4 bittesmå hvalpe blev fundet dumpet af tidligere familie. Melek var underernæret og overladt til på egen hånd at skulle overleve og passe på hendes nye hvalpe. Det er så trist, især når man tænker på hendes kærlige natur. Hun fortjener nu et kærligt og varigt hjem, hvor hun kan finde den tryghed og omsorg, hun så inderligt fortjener. Overvej at give denne stakkels pige en ny start og et hjem fyldt med kærlighed.

Rejseklar: Melek mangler at få taget den obligatoriske blodprøve for at blive rejseklar.


Charlie

Charlie

Fødselsdag: den 8. juli 2022 

Størrelse: 55 cm

Beskrivelse: Mød kære Charlie, en glad hund af Pointer-mix. Charlie er kendt for sit gode sind og sin glæde. Han er en social og imødekommende hund, der elsker at lege og udforske verden. Han er vild med at lege med sit hundelegetøj, og han er også en god kammerat for over for andre hunde.

Charlie elsker alle mennesker og især at få opmærksomhed og blive snakket med. Han går så fint i snor, hvilket er heldigt, da han nyder at gå tur og elsker at udforske verden sammen med sine mennesker. Charlie kom i sikkerhed sammen med sin mor og søskende, da han var en helt ny lille hvalp, så han har ingen traumatiske oplevelser med sig.

Charlie drømmer om at finde et kærligt hjem, hvor han kan fortsætte med at sprede sin glæde og kærlighed. Overvej at åbne dit hjerte og dit hjem for Charlie, så han kan blive en elsket del af din familie og berige jeres liv med sin kærlige og glade karakter. Han vil være en perfekt familiehund.

Rejseklar: Charlie mangler at få taget den obligatoriske blodprøve for at blive klar til at rejse.


Bowie

Bowie

Fødselsdag: den 8. juli 2022 

Størrelse: 59 cm

Beskrivelse: Mød Bowie, en glædespræget hund af Pointer-mix. Bowie er kendt for sin gode natur og sit glade sind. Han elsker at lege og blive snakket med, og han er vild med at udforske verden med hundelegetøj i munden. Bowie er også en god legekammerat for sine hundevenner og trives i selskab med dem.

Bowie er en sand menneske-elsker og nyder en god gåtur med sine mennesker. Han er også dygtig til at gå i snor, hvilket gør turene endnu mere fornøjelige. Han kom i sikkerhed sammen med sin mor og søskende, da han var en helt ny lille hvalp, så han har ingen traumatiske oplevelser med sig.

Bowie drømmer om at finde et kærligt hjem, hvor han kan fortsætte med at sprede sin glæde og kærlighed. Overvej at åbne dit hjerte og dit hjem for Bowie, så han kan blive en elsket del af din familie og berige jeres liv med sin livlige personlighed. Bowie vil være en perfekt familie hund til den store og aktive familie.

Rejseklar: Bowie mangler at få taget den obligatoriske blodprøve for at blive klar til at rejse.


Thea

Thea

Fødselsdag: 15. april 2023

Størrelse: 62 cm

Beskrivelse: Mød Thea, som er en virkelig smuk og kær pige med de mest fortryllende blå øjne. Hun er unik og uforglemmelig. Thea har et mildt og glad sind, der lyser op i ethvert rum. Hun nyder gåture og går pænt i snor.

Thea er en hjertevarm og social hund, der er venlig, imødekommende, og tillidsfuld. Hun er altid klar til at sprede glæde og skabe venskaber. Thea er både til hygge på sofaen og leg i haven, og hun vil elske at komme med på sjove eventyr.

Hun elsker at blive kløet og snakket med, og hun vil være din mest trofaste følgesvend. Overvej at give Thea et kærligt hjem, hvor hendes skønhed og charme kan skinne, og hvor hendes unikke personlighed kan berige dit liv med glæde og kærlighed.

Rejseklar: efter den 11. januar 2024


Lector

Lector

Fødselsdag: 25. december 2022

Størrelse:  cirka 57 cm

Beskrivelse: Lector har de smukkeste og mildeste gyldne øjne. Han er en forsigtig og mild dreng. Lector nyder at blive nusset og kløet. Lector har haft en tyrkisk ejer, som faktisk ikke ville have ham, og derfor bandt ham til et træ, hvor han stod alene i direkte sol. Heldigvis er Lector nu i sikkerhed, og han er en virkelig rolig og mild dreng, der kun vil sine kære det bedste. Han er en dejlig og sød dreng.   

Rejseklar: Nu


Arlo

Arlo

Fødselsdag: den 1. december 2022. 

Størrelse: cirka 64 cm

Beskrivelse: Kære Arlo er en virkelig smuk og dreng med store smukke og blide øjne. Han er en super kær og mild hund. Rolig og forsigtig. Arlo nyder at blive nusset og kløet. Han har det godt med de andre hunde, der er hos plejemor, og han går fint i snor. 

Rejseklar: Nu


Oswald

Oswald

Fødselsdag: 10. Okt 2020

Størrelse: cirka 60 cm

Beskrivelse: Smukke Oswald er en glad gul labrador mix. Han har boet i Manavgat området ved Alanya. Der var det desværre ikke alle, der var lige søde ved ham og de andre gadehunde i området. Heldigvis kom han i sikkerhed, og han er nu klar til at flytte til Danmark. Oswald er en glad dreng, der gerne vil gå ture og lege. Han elsker opmærksomhed, og han er derfor vild med at blive kløet og snakket med. 

Rejseklar. Nu


Flynn

Flynn

Fødselsdag: 26. september 2022

Størrelse:  cirka 64 cm

Beskrivelse: Smukke Flynn er en sød og dejlig hund. Han er forsigtig og mild. Flynn nyder at blive nusset og kløet. Flynn og hans søskende er blevet fundet i et skovområde, da de var små hvalpe, så de her været i sikkerhed det meste af deres liv, og derfor har de ikke oplevet vold eller svigt. Han er ofte på udflugt sammen med andre hunde og en gruppe mennesker til grønne områder udenfor Alanya. Her får de lov til at løbe løs og lege. Det synes Flynn er fedt. Flynn er en virkelig dejlig og sød dreng.   

Rejseklar: Nu


Hunde vi har fået i sikkerhed, I er velkommen til at kontakte os for mere info om dem :) ......