TYRKISKE HUNDE

second home dogs

Den barske hverdag


Tyrkerne har et andet forhold til dyr, end vi har her i Norden. Hvis de har en hund, er det til at skræmme fremmede væk, så den står i en jern kæde foran huset hele sit liv uden meget vand,mad eller opmærksomhed.

Mange af gade hundene er hunde som de har fået som hvalp til deres børn, som de kan lege med, og når så hunden bliver 3-4 måneder bliver den smidt på gaden eller lossepladsen, for så gider de den ikke mere.

Mange af hvalpene har svært ved at klare sig på gaden og blandt de andre hunde, og har derfor en meget hård tid, vores tyrkiske kontakt personer finder heldigvis nogle gange disse hvalpe, og tager sig af dem. Der bliver også født en del hvalpe på gaden/lossepladsen som har en minimal chance for at overleve hvis de ikke får hjælp.

Inden turist sæsonen går i gang, lægger kommunen gift ud i områderne for at mindske antallet af hunde inden turisterne kommer. Hundene dør en meget pinefuld død ved at spise giften.

Andre hunde F.eks golden retriver er populære dernede hos børne familier, så en hunhund bliver brugt til at få 3-4 kuld hvalpe, hvorefter, hun bliver smidt på gaden, da hun har gjort det de kunne bruge hende til, hunde i den alder bliver som regel nær ejendommen de kender, i håb om at komme ind igen, men bliver så sparket indtil hun sørger væk derfra, til en uvis skæbne.

Dette her er bare en del af de ting vi oplever dernede fra - og derfor vi prøver at redde de hunde vi kan.


Vi ved godt vi ikke kan redde hele verden - men det gør en verden til forskel, for dem vi redder..